lauantai 18. syyskuuta 2010

COMING! MATKALLA!

Olipa kerran painovirhepahvi, joka olisi joutunut roskakoriin, ellei Gemma kumppaneineen olisi reippaana lähtenyt keräämään talteen kaikkea ylijäämää. Eihän tuota pahvia kukaan käytää voinut, kun kuukaudet hieman sekaisin, päivistä puhumattakaan. Gemmalle materiaali oli juuri kelpo.  
Yhdessä tiiminsä kanssa he lähtivät leikkaamaan pahveja soiroiksi, jotka muovitettiin käsityönä. Suikaleet punottiin laukuiksi, kasseiksi ja A4-koon mahduttaviksi kansioiksi ja niihin painettiin kantohihnat vankalla painokoneella, jotta kantohihnoista tulisi mahdollisimman kestävät. Ja niin vain kävi, että kestävä tuli ja kaikki uniikit laukut, kassit ja folderit pakattiin laatikoihin ja laatikko pääsi laivaan. Osoitteeksi kirjattiin MUM´s, Suomi. Parhaillaan taitanee tuo laiva seilata siellä Espanjan tienoilla, eli paremmalla puolella reissua lasti jo on. Kohta Suomessa. 
Sen pituinen se prinsessalaukkutarina ja loppu näkyy kohta MUM`sin nettikaupassa. Tai eihän se mikään loppu ole, vaan uuden omistajan onnellinen alkuhan tuo..

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

ZULU MAMA


Designpartners100-näyttelyssä MUM`s esitteli uudet, tyylikkäät ja yksiväriset ZULU MAMA-tuolit. Kierrätettyä ja kierrätettävää metallia, ylijäämämuovia. Punotaan käsityönä Etelä-Afrikassa. Designpartners- oli hieno näyttely, jossa esiteltiin "100 parasta tuotetta".  v a u .

ZULU MAMAn tarina Haldane Martinin itsensä kertomana täällä.


WHAT A WEEK of Design at Helsinki!

Lähes sadan osanottajan ja ECOLIGHT-näyttelyn valaisinten  suuresta merestä herra, valoguru Ingo Maurer valitsi HEATH NASHin neljän palkittavan ja parhaan joukkoon! Voittajatyö oli Samuli Naamangan ja MUM`s fanitti myös sitä! Koska tuotteemme saapuvat kaukaa, niin Heath oli suunnitellut valaisimelle kuljetuslaatikon. Valaisin pakataan kierrätetystä purjekankaasta valmistettuun penkin muotooon ommeltuun pussiin, joka suljetaan vetoketjulla. Valaisin verhotaan pehmusteilla. Suomessa paketti avataan ja ommeltu pussi täytetään matkapehmusteilla. Samassa lastissa saapuu näin paitsi kaksi asiaa, myös tuote ilman pakkausroskaa: valaisimen "vällyistä" syntyy, kuin kaupanpäällisenä jalkarahi/ penkki. Cool. Kuten Heath aina.

MUM`sin vieraana Helsinki Design viikon Designpartners100- ja Ecolight- näyttelyssä tänä vuonna oli eteläafrikkalainen useasti palkittu huonekalusuunnittelija ja "Heathin idoli",  Haldane Martin. Haldane on valmistunut teolliseksi muotoilijaksi ja yhdistelee korkeateknologiaa käsityöhön. Zulu Mama on MUM`sin suosikki. Ja Fiela-valaisinsarja. Kaikki metalli kierrätettyä ja kierrätettävää. Muovi ylijäämää. Käsityötaito huippuluokkaa. Ensimmäisen ZULU MAMA-tuolin Haldane valmisti muuten itse. Hän tapasi käsityöläisnaisen, joka ei puhunut englantia eikä Haldane xhosaa. Kommunikointi tapahtui käsityönä, kun Haldane ohjasi naista valmistamaan punonnan suunnittelemaansa tuoliin. Ensimmäisen ZULU MAMAn Haldane punoi itse. Tuo tuoli toimi mallina myös kutojille. Nyt Zulu Mamoja valmistuu noin 400 vuodessa.

**

So much in one week only. The King of lightning, Mr. Ingo Maurer chose Heath Nash as one of the four awarded winners at Habitare Ecolight-exchibition. Heath`s winning work is Fullcolourformball- light, made by collected and washed plastics.. rubbish.. all handmade by South African handicrafters in Cape Town. Heath also designed a box for this lamp, for its journey to Finland. It turns out to be a stool/ footrest as its sewed of recycled sails and stuffed with the light`s stuffing material.

MUM`s also had most well known and awarded South African furniture designer Haldane Martin, "Heath Nash`s idol", here for the week, works at two exchibitions, speaker at PechaKucha and Habitare and MUM`s little car drove him to see best of Finland: Fiskars. Let`s wait a while and see how Scandinavia affects Haldane`s design. MUM`s knows it did.