Follow Mum`s by Email/ Kirjoita tähän mailisi ja saat Mum`sin sähköpostiisi

tiistai 16. joulukuuta 2008

Tämä on MUMs-blogi

Tämä on MUMs-blogi. Blogi perustettiin korvaamaan MUMsin Facebook-ryhmää. Tarkoitus on kirjoittaa ajankohtaista MUMs-asiaa noin kolme kertaa viikossa ja vaikka lyhyestikin. Toinen tarkoitus on tehdä näkyväksi MUMsin toimintaa. 

Ajatuksen blogista sain eräältä naiselta, joka istui vieressäni lentokoneessa. Kiitos hänelle kannustuksesta. Aion seurata tämän suurenmoisen naisen ohjeita ja kirjoittaa "viisi minuuttia kerrallaan"- pitää kirjoittelun siis kirjoitteluna ei pakkona.

MUMs on eettistä liiketoimintaa, jossa tuotesuunnittelusta vastaavat tunnetut suunnittelijat. Tuotteemme tulevat maahan laivarahdissa ja niistä maksetaan maahantuontialvit, tarpeenmukaiset tullit ja rahdit. Kyse on siis liiketoiminnasta, joka kantaa vastuuta ihmisestä ja ympäristöstä. Toisin sanoen tuotteemme eivät tule matkalaukuissa eivätkä kertaluontoisina ostoina, vaan pyrimme pysyvästi ja pitkäjänteisesti työllistämään yhteistyöpajojamme ja näin kantamaan vastuuta ihmisestä. Tavoitteena ei ole antaa tekohengitystä, vaan pysyvä työpaikka ja ansiotulo sen kautta.

Ideana on, että tuote suunnitellaan mahdollisimman pitkälle käsityönä ja kotona valmistettavaksi. Pajat työllistävät paikallisia käsityöläisiä, naisia ja miehiä tuotteiden valmistuksessa. Esimerkkinä MIELIE-pajamme, joka työllistää parhaimmillaan 60 ihmistä. Vakituisia työläisiä pajalla on kuusi. He vastaavat pajan toiminnasta, materiaalien saatavuudesta, omasta designshopista, asiakassuhteista, työn organisoinnista kutojille, kun pajan vetäjä, perustaja ja tekstiilisuunnittelijaksi valmistunut designer Adri Schutz vastaa tuotesuunnittelusta, katalogeista ja MIELIE-tuotemerkin visuaalisesta ilmeestä. MIELIE-pajan kanssa MUMs tekee yhdessä myös tuotesuunnittelua.

Varastoja ei ole, vaan kutojat työllistyvät tilauksen mukaan. 

MUMs-blogi pyrkii kuvin ja sanoin hahmottamaan yhteistyöpajojemme toimintaa. 
Kutsun Sinut Kapkaupunkiin! Pysy matkassa!

xxouti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti