Follow Mum`s by Email/ Kirjoita tähän mailisi ja saat Mum`sin sähköpostiisi

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Hanan Yannyn uusi korusarja

                                                                                                                                 Hanan on eteläafrikkalainen designer, joka suunnittelee koruja ja sisustustuotteita muun muassa kierrätetystä paperista. Viime keväänä MUMs esitteli Hananin kierrätyspaperikorumalliston. Nyt vuorossa on ainutlaatuinen NOMAD-korusarja ja reivaavampi SQUIGGLES.

NOMAD

Korusarja koostuu etno- ja antiikkityylisistä helmistä, joita Hanan on kerännyt yli 20 vuoden ajan eri puolilta Afrikkaa ja Eurooppaa. ANTIQUE NOMAD on ainutlaatuinen kokoelma yksittäisiä koruja joissa yhdistyvät etninen hopea autenttisiin italialaisiin lasihelmiin. Koruja on rajoitettu sarja ja valmistus riippuu helmien saatavuudesta. 

ECLECTICS koostuu jalokivistä, käsinvalmistetusta hopeasta ja muista epätavanomaisisita korumateriaaleista. Hanan suunnitteli tämän korusarjan designia arvostavalle modernille naiselle.

SILVER-sarja on uniikki kokoelma harvinaisista helmistä valmistettuja etnisiä koruja. Korut, joissa helmet ovat ainutlaatuisia niin iältään kuin saatavuudeltaankin ovat taideteoksia ja keräilykohteita.

SQUIGGLES

Squiggles-korujen helmet ”leivotaan”. Helmet ovat siis syvävärjättyjä. Hanan lähettää korumassan Kwa Zulu Natalin pikkukylään ja työllistää näin kylän asukkeja. Naiset on ohjattu työhön yhden Hananin työntekijöistä opastuksella. Valmiit helmet lähetetään takaisin Hananille ja korut kootaan Hananin luottotiimin käsissä.

Miten Hanan toimii?

Hanan työllistää kuusi naista kotinsa takapihalla sijaitsevalla työpajalla. Nämä naiset valmistavat prototyyppejä Hananin suunnitelmien pohjalta. Hananin liikeideana on alusta lähtien ollut naisten auttaminen. Kaikki Hananin työllistetyistä ovatkin hiv-positiivisia ja työn tekemisen ja siitä saadun palkan avulla he voivat hoitaa itseä ja perhettään.

**

Hananin Eco-Chandelier oli mukana Ranskan Mason de Object–messuilla tammikuussa 2009.

Hananin koruja on esitelty muun muassa Pariisin Louvressa ”Museum of Decorative Arts”- osastolla ja  George Pompidou keskuksessa Pariisissa. Hän työskentelee yhteistyössä myös vaatesuunnittelijoiden kanssa.

1 kommentti: